Jesień to czas kiedy robimy przetwory z owoców i warzyw przygotowując zapasy na zimę. Uczniowie klasy 3 b uczyli się jak ważne jest spożywanie owoców i warzyw, a zwłaszcza tych z domowych zapasów. Realizując temat kompleksowy dotyczący przygotowań do zimy, dzieci postanowiły zrobić kompoty oraz zakisić ogórki. Dzieci samodzielnie obierały, kroiły oraz wkładały jabłka, gruszki, truskawki, winogrona do słoików. Panie w kuchni zagotowały słoiki, a dzieci zabrały swoje dzieła do domów, gdzie czekają na zimę. Dzieci były bardzo dumne z samodzielnie wykonanych przetworów.
- Strona główna
- Aktualności
- Szkoła
- Dla ucznia
- Zdalne nauczanie - logowanie do...
- Dziennik elektroniczny -...
- Szkoła promująca zdrowie
- BohaterON
- Szkolna przestrzeń
- Zajęcia komputerowe
- Zajęcia techniczne
- Matematyka
- Sztuka
- Sport
- mPotęga - program grantowy z...
- CMI - program grantowy z...
- Superkoderzy - program grantowy...
- Szkolny NiecoDziennik
- Dzwonki szkolne
- E-podręczniki
- Podręczniki
- Dla rodzica
- Home
- Aktualności
- Zapasy na zimę….:)